Monday 14 June 2010

Tagasiteel Genfis



Lennupiletid tagasi koju olid ostetud algusega Genfist ning juba jaanuaris Prantsusmaale sõites otsustasime tagasi tulles veidi pikemalt kui tunnikese Genfis peatuda. Samas kuulsime oma kojusõidu trajektoorist rääkides ikka ja jälle, et mis sinna ikka minna, nii väike linn ja vaadata pole seal eriti midagi... Vale puha! Kokkuvõttes olime Genfis laupäeva õhtust esmaspäeva lõunani ja sellegipoolest jäid päris mitmed huvipakkuvad kohad käimata-nägemata. Aga üht-teist ikka tegime ka.

Näiteks veetsime suurema osa ajast kohalikus punaste laternate piirkonnas - nimelt asus Birute korter sellisel tänaval, kus juba vara hommikul napis riides neiud seinu toetasid. Pildilolev Sex Center, mida pildistades Tõnn preilide käest peaaegu tappa pidi saama, asus just meie trepikoja kõrval.
Laupäevaõhtusel linnaga tutvumise jalutuskäigul nägime rannapromenaadil toimuvat rulluisudiskot. Mõned võtsid asja ikka eriti tõsiselt:
Taolisi joogiveepurskkaeve on muide Genfis peaaegu igal tänavanurgal. Tõenäoliselt tuleb sealt umbes samasugust alpi mineraalvett, mida ühes teatud roosa sildiga pudelis osta saab ;)

Tore võimalus Genfi ja ümbruskonda avastada on rendirattad, mida saab neljaks tunniks täitsa tasuta. Nii viiski Birute meid pühapäeval rattasõidule mööda järvekallast, sihtpunktiks väike Nyoni linn, kuhu olevat umbes kümme kilomeetrit.

Rattad olid head ja rattateed korralikud, nii et ei saanudki aru, et tegelikult oli hoopis 23 km üks suund :) Tagasitulek oli trahvihirmus küll veidi rallim kui minek, neli tundi hakkas täis tiksuma, aga sellegipoolest leidsime aega ka näiteks sellist iseteeninduslillemüüki uudistada:
Paar meetrit eemal oli ka rahakogumiskarp ja hinnakiri. Üks õis oli 1 frank (0.65 eurosenti).

Pühapäeva õhtul läksime vihmast hoolimata jalutama, lootuses muuhulgas näha ka ÜRO peakorterit, mida kuuldavasti Genfis vaatamas käiakse. Teadsime enam-vähem suunda, aga kaart ununes esikukapile ja vihma ka sadas, seega jõudsime lähedalt vaadata vaid patendiameti hoonet :P

Aga otseses mõttes kõige silmapaistvam vaatamisväärsus Genfis on siiski too purskkaev, mis pea kõikjale ära paistab. Sellegipoolest pidime esmaspäeva hommikul lähedalt uurima minema, kuidas see vesi siis ka purskab.


No comments:

Post a Comment