Sunday 7 February 2010

Laupäev Clermont-Ferrand'is

Eile toimus Saint-Etienne´i välistudengitele väljasõit siit umbes kahe tunni tee kaugusele Clermont-Ferrandi. Kes soovis minna lihtsalt linnaga tuvuma, kes nautima seal eile lõppenud lühifilmifestivali. Meie Tõnniga võtsime plaani mõlemad :)

Linna jõudes ja bussist välja saades võttis meid vastu päris kole vihm, nii et esialgu tundus, et peame kõigepealt leidma vihmavarju, mille all mõni kinosaal leida, kuhu end terveks päevaks istutada. Õnneks jäi suurem vihm üle ja hilisemad vihmasabinad meid enam ei heidutanud, seega saime korralikult turistida.

Kõndisime läbi kaks kolmest välja pakutud turistirajast, käisime kohaliku katedraali tornis vaadet nautimas, nägime prantsuse mõttes vist võrdlemisi väikest meeleavaldust immigrantide (konkreetselt kahe maroko koolitüdruku) elu lihtsustamise poolt, otsisime normaalset kebabikohta... Õhtupoole läksime ikka ka kahele pooleteisetunnisele lühifilmiseansile. Esimeses neist oli meeldejäävamaid teoseid vist veidi rohkem. Näiteks nägime ära ühe selleaastase lühianimatsiooni Oscari-nominendi Logorama (olemas http://www.youtube.com/watch?v=YJjc8qjE2co, http://www.youtube.com/watch?v=GH4mBjqPXtY&feature=related, kahes osas).

Ja siinkohal teadaanne neile, kes meie blogi näiteks Google Readeri või muu sellise programmi kaudu loevad, ja neile, kes lihtsalt veel tähele pole pannud :) Nimelt on paremas servas nüüd kastike linkidega peamiselt turistimisel ja väljasõitudel tehtud piltidele. Nautige! Püüame meeles pidada ja iga uue lingi lisamisel sellest ka mõne postituse sees märku anda.

No comments:

Post a Comment